Przepisy oyakata

WIEPRZOWINA

< Powrót

TONKOTSU TANTANMEN

SKŁADNIKI:

1 zupa OYAKATA Pork Ramen
200 g mielonego mięsa wieprzowego
1 por
1 ząbek czosnku 
1 papryczka chili
1 imbir
1 łyżka miso
1 łyżka sosu sojowego
½ łyżki oleju sezamowego
½ łyżki sosu chili (opcjonalnie)
1 łyżka sake
1 łyżka mirin
olej sezamowy
garść kiełków soi

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pokrój por w paski. Na patelni podsmaż starty imbir, pokrojony czosnek i chili. Dodaj mielone mięso, por i smaż na średnim ogniu. Dodaj sos sojowy, miso, sake, mirin, olej sezamowy i sos chili (wg uznania). Przygotuj zupę OYAKATA Pork Ramen zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do zupy dodaj przygotowane mięso, por oraz kiełki.

SMACZNEGO! ITADAKIMASU! いただきます!