SKŁADNIKI:
1 zupa OYAKATA Soy Sauce Ramen
1-2 udka kurczaka lub 1 większa pierś kurczaka
2 jajka
¼ cebuli
1 łyżka sake
1 łyżka mirin
1 łyżka sosu sojowego
1 mała łyżka cukru
1 por
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Pokrój cebulę w piórka, a kurczaka w kostkę. Na patelnię wlej sos sojowy, sake, mirin, dodaj cukier, podgotuj składniki przez chwilę. Dodaj cebulę i kurczaka, podsmaż całość przez 3 min. na średnim ogniu. Przygotuj zupę OYAKATA Soy Sauce Ramen, zgodnie z przepisem na opakowaniu. W miseczce wymieszaj widelcem 2 jajka. Wlej 2/3 zmiksowanej masy jajecznej na patelnię, wymieszaj z pozostałymi składnikami i smaż przez 2 min. na małym ogniu. Dodaj pozostałą masę jajeczną i smaż przez 15 sek. na średnim ogniu. Na wierzch zupy OYAKATA Soy Sauce Ramen, dodaj przygotowaną wcześniej masę jajeczną z kurczakiem. Całość dopraw solą i pieprzem, udekoruj porem, pokrojonym w drobne krążki.
SMACZNEGO! ITADAKIMASU! いただきます!